Koalicija "Za kraljevinu Srbiju" ipak nije prešla cenzus

Izbori 2020 02. jul 202012:59 > 13:06
N1

Koalicija "Za kraljevinu Srbiju" je saopštila da joj je, na osnovu prebrojanih sto odsto glasova sa ponovljenih izbora na 234 biračka mesta, nedostajalo nekoliko hiljada glasova za cenzus.

„Izborni rezultat bi bio sigurno bolji i dovoljan za prelazak cenzusa da je ponovljene izbore RIK zakazao u nedelju, a ne radnog dana i usred drugog talasa epidemije koronavirusa, što je izazvalo malu izlaznost“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su na ponovljenim izborima poboljšali izborni rezultat i bili treći po broju glasova.

„Učvrstili smo svoju četvrtu poziciju na političkoj sceni, posle samo tri godine delovanja i to smatramo velikim uspehom. Važno je i što smo uspeli da otvorimo bitnu temu u našem društvu, koja je bila zabranjena 75 godina, da li Srbija treba da bude republika ili da se obnovi Kraljevina“, izjavio je predsednik POKS Žika Gojković.

On se zahvalio svim monarhistima koji su glasali za njih.

„Obećavamo im da ćemo još snažnije nastaviti borbu za suverenu, ustavnu, parlamentarnu Kraljevinu Srbiju i za njene vrednosti, jer u tu ideju čvrsto verujemo. Naše vreme tek dolazi“, poručio je Gojković.

U saopštenju se navodi i da izborni rezultat „najbolje demantuje sve one koji su danima zlonamerno tvrdili da će SNS ‘progurati’ POKS u Skupštinu, jer da su to hteli, to su i mogli, što dokazuje broj glasova koji su dobili“.

Podsetimo, sinoć su iz izbornog štaba liste „Za kraljevinu Srbiju“ saopštili da je prema 75 odsto obrađenog materijala, sa 234 biračka mesta gde su ponovljeni izbori, njihova koalicija osvojila ukupno 3,06 odsto glasova i stekla pravo na osam poslanika u Skupštini Srbije.

Sve o izborima čitajte na stranici Izbori 2020.