Vilhelm ne zna da li je Nemačka dala saglasnost za poglavlja

Vesti 18. maj. 201521:05 > 21:16
Podeli:
Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Ambasador Nemačke u Srbiji, Hajnc Vilhelm rekao je u Novom Pazaru da ne može da potvrdi da će njegova zemlja dati saglasnost da se u oktobru otvore pregovori Srbije i Evropske unije o pregovaračkim poglavljima, kako su preneli pojedini mediji.

„Zaista nemam nikakva saznanja o tome da je Nemačka dala zeleno svetlo za otvaranje poglavlja, a nisam ni čuo da su mediji u Srbiji pisali o tome. Doduše, ceo dan sam proveo u automobili putujući, pa mi je to možda promaklo“, izjavio je Vilhelm. 

PROČITAJTE I:

On je tokom prve zvanične posete Novom Pazaru razgovarao s gradonačelnikom Mehom Mahmutovićem o ekonomskoj i političkoj situaciji u ovom gradu i regionu.

„Pričali smo o mogućnostima dovođenja nemačkih firmi u ovaj kraj jer ih, nažalost, nema puno, iako postoje uslovi da se taj broj poveća. Takođe, zainteresovani smo i za otvaranje departmana za nemački jezik u nekom od ovdašnjih univerziteta“, dodao je Vilhelm.

Gradonačelnik Mahmutović je ambasadoru Nemačke predočio planove razvoja.

„Sa Аmbasadom Nemačke imamo dobru saradnju i mnogo korisnih stvari u ovom gradu je urađeno uz njihovu pomoć. Nadam se da ćemo u budućnosti tu saradnju unaprediti i realizovati brojne projekte“, izjavio je Mahmutović. 

Pored predstavnika lokalne vlasti, Vilhelm će se u Novom Pazaru sastati i s rukovodstvima Državnog i Internacionalnog univerziteta.