Radojević: Državni vrh nas je sigurno lagao, u bolnicama katastrofa i haos

Vesti 29. jun 202008:47 > 08:50
N1

Novinarka portala KRIK Vesna Radojević izjavila je u Novom danu da nas je "državni vrh sigurno lagao". "Apsolutno jesu, državni vrh, sigurno da. Ja već koliko radim, nikada nisam imala manje poverenja u ljude koje mi plaćamo da nam budu ministri, da vode ovu državu, da zapravo rade za nas. Tolika količina netransparentnosti, neodgovornosti, stalno smišljanje izgovora... Državni vrh nas je sigurno lagao, a da li su neki članovi Kriznog štaba bili obmanuti, verujem da jesu, neki možda i nisu", kaže Radojević.

Kako je rekla, nije sigurna da samo to, skraćenje rada noćnih klubova može da doprinese smanjenju, odnosno ublažavanju epidemije.

POVEZANE VESTI

„Nisam sigurna koliko će sve to da vrati poverenje u Krizni štab i u neke ljude koji su nas poslednjih mesec dana uveravali da je virus oslabio, da će leto da nam donese mir i toplo vreme… Eto, kako je zgodno, odmah u ponedeljak posle izbora pogoršanje situacije. Imamo situaciju da je dosta ljudi zaraženo i po biračkim odborima, da je pola SNS zaraženo, ne znam kakva je situacija u drugim strankama, i onda imamo izjavu Darije Kisić Tepavčević koja kaže da su izbori kao odlazak u prodavnicu, e pa nije baš tako… Očigledno su izbori više doprineli nego ti studenti koji su došli u Beograd, sad imamo prijemni, to je opet zgodna situacija da se okrive studenti“, kaže ona, dodajući da „ništa ne veruje ni Kriznom štabu, ni premijerki“.

Prema njenim rečima, „jesmo se i mi sami malo opustili“.

„Mnogo smo bili zatvoreni, ali opet ima i onih građana koji nisu išli na  velika okupljanja, ima nas koji i dalje radimo u vrlo smanjenom kapacitetu, poštujeme mere unutra… Sklonija sam da za sve ovo okrivim državni vrh i Krizni štab, nego građane“, kaže ona.

Kako je rekla, videli smo i predsednicu Kriznog štaba koja nije poštovala nikakve mere.

„To je glavni problem kod nas, što nema ni odgovornosti od strane tih ljudi. Lončar je pokušao da promeni, ali to je to, zamena teza, evo kako vi građani nemate poverenja u zdravstveni sistem, u lekare… To nije tačno, građani najviše poverenja imaju u lekare, nemaju poverenja u Lončara, nemaju poverenja u Krizni štab, koji se pretvorio u portparole SNS“, kaže ona.

Govoreći o tekstu koji je objavio BIRN, kaže da se ti podaci iz te baze vrlo poklapaju sa svim onim što su njima lekari pričali.

„Svedoci smo da je u srpskim bolnicama katastrofa i haos, i eto, to je taj tekst i potvrdio. Dobro je da u ovoj zemlji mraka postoje društvene mreže, pa mi svakog dana gledamo slike iz bolnice u Novom Pazaru“, kaže ona.

Kako je rekla, „javni tužilac treba da se probudi iz zimskog sna i da vidimo šta se dešava“.

„Nažalost, svi ćute, ništa se ne dešava. Poverenje u državu, poverenje u ministre je toliko malo, da ja potpuno razumem tužilaštvo da ne želi uopšte da se bavi tim tekstom Birna ili brojem preminulih u Novom Pazaru i tako dalje, jer zna na šta će da naiđe“, kaže Radojević.

Prema njenim rečima, „državni vrh nas je sigurno lagao“.

„Apsolutno jesu, državni vrh, sigurno da. Ja već koliko radim, nikada nisam imala manje poverenja u ljude koje mi plaćamo da nam budu ministri, da vode ovu državu, da zapravo rade za nas. Tolika količina netransparentnosti, neodgovornosti, stalno smišljanje izgovora… Državni vrh nas je sigurno lagao, a da li su neki članovi Kriznog štaba bili obmanuti, verujem da jesu, neki možda i nisu“, kaže Radojević.

Sve o pandemiji možete čitati na stranici Koronavirus.