Fajgelj podneo ostavku na mesto direktora KC Novi Sad

Vesti 18. maj 201513:42 > 13:45
Medija centar Beograd

Direktor Kulturnog centra Novog Sada (KCNS) Andrej Fajgelj podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju zbog, kako je naveo, napada masovnih medija, opozicije i vlasti na rezultate te instutcije.

„Udesetostručene aktivnosti proglašavaju za sramotu, pošteno zarađenu platu za korupciju. Plan establišmenta za Srbiju je trka do dna: da radimo što manje, uradimo što manje i zaradimo što manje“, napisao je Fajgelj u saopštenju povodom ostavke.

Umetnici iz cele Srbije započeli su bojkot KCNS nakon zabrane izlaganja slike Danijele Tasić na izložbi radova studenata master studija Akademije umetnosti u Novom Sadu, koja je trebalo da bude održana 15. oktobra 2013. godine.

Od tada Andreja Fajgelja organizacije i stranke optužuju za cenzuru, a nedavno je Nova stranka optužila političku organizaciju Treća Srbija, čiji je Fajgelj član, i koja je deo gradske vlasti u Novom Sadu, da članici Treće Srbije Aleksandri Mandarić na ime savetničkih usluga u Kulturnom centru Novog Sada isplaćuje do kraja godine ukupno 11.000 evra.

„Pošto rad i rezultati ne znače ništa, ostala je samo jedna stvar koju mogu da uradim pred sve većim pritiscima. Dajem neopozivu ostavku na funkciju direktora KCNS. Dve i po godine sam raspolagao budžetom od milion evra godišnje. Funkciju napuštam sa istim stanom, autom i računarom koje sam imao pre nego što sam stupio na nju. To je najvrednija imovina koju moja šestočlana porodica poseduje. Vraćam se profesuri“, napisao je Fajgelj povodom ostavke.