Pokrajinska vlada: Raste broj obolelih, ali je situacija pod kontrolom

Vesti 25. jun 202009:39 > 09:49
N1/arhiva, ilustracija

Na osnovu izveštaja Instituta za javno zdravlje Vojvodine, u prethodna tri dana se beleži povećanje broja obolelih od koronavirusa, ali je epidemiološka situacija u Vojvodini za sada i dalje pod kontrolom, saopštila je Pokrajinska vlada.

Kako se navodi u saopštenju, pre tri dana broj novootkrivenih slučajeva bio 13, dan kasnije 30, dok je u sredu broj pozitivnih na koronavirus bio 24.

Takođe, u Kliničkom centru Vojvodine, u odnosu na prethodne dane, povećao se broj hospitalizovanih, pa se u ovom trenutku u toj ustanovi leči 45 pacijenata, od kojih se dva pacijenta nalaze na respiratoru.

„Pozivamo građane Vojvodine da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih zdravstvenih i epidemioloških stručnih službi, uz poštovanje fizičke distance, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, kao i upotrebu dezinfekcionih sredstava i svih mera lične higijene. Apelujemo i na zaposlene u zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite da posebno obrate pažnju na sve neophodne postupke radi sprečavanja zaražavanja zasposlenih i štićenika u tim ustanovama, kao i poslodavce da i dalje primenjuju i sprovode kontrolu poštovanja mera koje su naložene, a koje se odnose na sprečavanje nekontrolisanog širenja infekcije u radnim organizacijama i kolektivima“, poručeno je iz Pokrajinske vlade.

Sve o pandemiji možete čitati na stranici Koronavirus.