Šarović podelio snimak za koji tvrdi da je dokaz izborne krađe

Izbori 2020 23. jun 202015:41 > 16:43
Twitter/Nemanja Sarovic

Društvenim mrežama kruži snimak sa jednog od biračkih mesta na izborima 21. juna, na kome se vidi nepoznata ženska osoba kako naočigled članova biračkog odbora prilazi glasačima iza improvizovanog paravana, pokazuje im prstom za koga da glasaju, a zatim od njih uzima popunjene listiće i ubacuje ih u glasačku kutiju.

Snimak u trajanju od skoro dva i po minuta postavio je na svoj Tviter nalog i potpredsednik Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović, koji je rekao za N1 da su se takvi slučajevi dešavali na biračkim mestima na kojima SRS nije imao kontrolore.

Na pitanje da li zna na kom biračkom mestu je nastao snimak ili barem koji grad je u pitanju, Šarović je odgovorio da je to „potpuno irelevantno“, jer je, kako tvrdi, kršenja zakona bilo „na sve strane“.

„Imamo saznanja i da je od pojedinih članova biračkih odbora traženo da zapisnike potpišu već oko 16 časova i da su posle toga mogli da idu kućama. Šta se radilo na biračkim mestima na kojima su bili samo članovi Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, ne možete ni da zamislite. Vidite da im je trebalo 24 sata da objave rezultate izbora na Novom Beogradu, pri ovako niskoj izlaznosti, a objavili su ih tek kad su se dogovorili“, zaključuje Šarović.