DS: Raspisivanje izbora nije bilo tema, niti je formiran organizacioni odbor

Vesti 23. jun. 202015:56 > 16:07
Podeli:
Izvor: N1

Na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke u nedelju niti je na dnevnom redu uopšte bilo raspisivanje izbora, niti je formiran nekakav organizacioni odbor za sprovođenje izbora, saopstila je DS.

Ljudi koji su se proglasili za članove tog odbora, izabrali su se sami, navodi se u saopstenju dostavljenom FoNetu. 

Niko od članova Glavnog odbora, koji su zvanično verifikovali svoje prisustvo na toj sednici, nije učestvovao ni u kakvom izboru organizacionog odbora, dodaje se. 

POVEZANE VESTI:

Sednica GO je prekinuta posle usvajanja izveštaja o radu predsednika stranke, jer je omanja grupa članova GO, zajedno sa drugim osobama koje uopšte nisu članovi tog organa, onemogućila dalji rad i biće nastavljena u najkraćem mogućem roku, najavljuju iz stranke.

Novinari koji žele da se bave temom nepostojećih unutarstranačkih izbora, prema oceni DS, treba samo da pitaju one koji su ih tobože raspisivali koji stranački organ i kada je doneo tu odluku i koliko članova GO je za nju glasalo.

Prema navodima DS, novinari bi trebalo da postave i pitanje koji je stranački organ i kada doneo odluku o izboru nepostojećeg organizacionog odbora i koliko je članova GO glasalo za tu odluku. 

Vida Ognjenović, koju je struja DS-a koja traži smenu predsednika Zorana Lutovca imenovala na čelo organizacionog odbora za održavanje Skupštine, je danas na konferenciji za novinare rekla da je 140 članova Glavnog odbora potpisalo zahtev za to i predat je tri dana pre održavanja sednice, ali je rukovodstvo DS to zanemarilo.