Lista SNS traži novo brojanje glasova na Novom Beogradu

Izbori 2020 23. jun 202007:21 > 07:30
Izvor: FoNet/Aleksandar Levajković

U ime liste "Aleksandar Vučić – Za našu decu" podnet je prigovor Izbornoj komisiji gradske opštine Novi Beograd na zapisnike o radu biračkih odbora i na konačni zapisnik, prenosi RTS.

Zatraženo je novo brojanje glasova na svim biračkim mestima, odnosno od biračkog mesta 1 do broja 142 i utvrđivanje konačnog rezultata glasanja, saopštila je Izborna komisija, piše RTS.

POVEZANE VESTI

Lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ navela je da su u zapisnicima o radu birački odbori pogrešno utvrdili činjenično stanje i pogrešno primenili zakon, jer nisu prikazani pravi rezultati izbornih lista, odnosno ne odgovaraju glasovima koje je dobila svaka lista.

Na osnovu navedenih činjenica, kako se dodaje, Opštinskoj izbornoj komisiji predloženo je da usvoji prigovor i u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima utvrde tačni rezultati glasanja za izbor odbornika Skupštine Opštine Novi Beograd, tako što će se prebrojati svi glasački listići i poništiti nezakoniti zapisnici o radu, ili da poništi glasanje na tom biračkom mestu.

Podnosilac zahteva tvrdi da je i u zapisniku komisija pogrešno utvrdila činjenično stanje i pogrešno primenila zakon, jer nisu prikazani pravi rezultati izbornih lista, odnosno da ne odgovaraju glasovima koje je dobila svaka lista, pa je zatraženo da, na osnovu navedenih činjenica, Opštinska izborna komisija usvoji prigovor i, u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima, utvrdi tačne rezultate glasanja za izbor odbornika SO Novi Beograd.

Sve o izborima čitajte na stranici Izbori 2020.