Ubio suprugu pa izvršio samoubistvo

Vesti 18. maj 201509:08 > 11:16
Tanjug

Čačanski biznismen Dragan Kuzmanović ubio je jutros iz pištolja svoju suprugu, a potom izvršio samoubistvo, potvrdio je zamenik višeg javnog tužioca u Čačku Dragan Kalaba.

Prema njegovim rečima, Kuzmanović je jutros oko 6.00 časova ubio suprugu Draganu Kuzmanović (49) koja je u trenutku ubistva spavala sa maloletnim sinom (13) u sobi na spratu porodične kuće. Nakon toga, on je izvršio samoubistvo.

„Do sobe u kojoj je spavala Dragana spavao je sestrić pokojnog Dragana Kuzmanovića, koji je probuđen pucnjavom i vikom utrčao u prostoriju i video ujaka da drži pištolj u ruci“, naveo je tužilac i dodao da je on pozvao Hitnu pomoć dok je u međuvremenu Dragan sišao u prizemlje.

Prema njegovim rečima, sestrić je pošao za Kuzmanovićem ali se u tom trenutku čuo pucanj i on ga je zatekao sa ranom u glavi.

Hitna pomoć je, po izlasku na lice mesta, konstatovala da je Dragan Kuzmanović preminuo, a njegovu suprugu sa prostrelnom ranom u glavi su odvezli u čačansku bolnicu, gde je i ona preminula u 07:40 sati.

Tužilac navodi da je u prostoriji u kojoj je Dragan Kuzmanović izvršio samoubistvo, na radnom stolu zatečen šaržer sa devet metaka za pištolj CZ-99, kao i pismo-testament, napisan rukom u kojem je on svoju pokretnu i nepokretnu imovinu raspodelio na deset osoba.

Kalaba kaže da je ovo klasičan primer ubistva i samoubistva, na osnovu zatečenog stanja u kući. „Nije bilo tragova premetačine i neće biti potrebe za obdukcijom“, zakljucio je Kalaba.