Sanda Rašković Ivić: Imamo, "za našu decu", jednopartijski parlament

Izbori 2020 22. jun 202017:23 > 17:24
N1

Sanda Rašković Ivić iz Narodne stranke izjavila je u Danu uživo da je bojkot izbora uspeo, navodeći da je manje od 50 odsto građana izašlo na birališta "uprkos velikim pritiscima".

Prema njenim rečima, rezultati izbora su očekivani.

„To nam govori da mi imamo, ‘za našu decu’, jednopartijski parlament. Ne znam ko će dobiti ulogu da bude opozicija“, ocenila je Rašković Ivić.

Ona smatra da izbori nemaju legitimitet i da će sve odluke i zakoni koji se budu donosili „biti nelegitimni“.

Rašković Ivić je rekla da je „Vučić obukao dres na 750 hiljada građana“, više nego „za vreme Tita i partije“, ocenivši da u Srbiji „vlada medijski mrak“.

„On (Vučić) drži ljude u medijskom mraku, pere im mozak, servira im uspehe, malo ih potkupljuje… Tako da je ta njegova podrška od dva miliona ljudi zbog toga takva“, smatra ona.

Govoreći o daljem delovanju opozicije koja je bojkotvala izbore, Rašković Ivić je rekla da će, uz društvene mreže i televizije poput N1, ići i u „pešačku kampanju“ po Srbiji.

Rašković Ivić je istakla i to što se „doktor Neša iz Beograda“ (Nebojša Stefanović) nije pojavio na slavlju.

„Vučić je rekao da on u stvari ima posla u beogradskom odboru. On je uprskao, on je svog gazdu razočarao, doneo mu je samo 35 odsto izlaznosti. To je karmički prekršaj, zato će on biti kažnjen i bio je kažnjen jer nije bio pozvan na žurku“, kaže ona.

Navodi da će odbornici Saveza za Srbiju razmotriti da li će se vraćati u gradsku skupštinu.

„Po mom mišljenju, u bojkotu treba da izdržimo, ali možda da nešto aktivnije organizujemo prijem građana u okviru same Skupštine Beograda“, rekla je Rašković Ivić.

Ona kaže da će 2022. biti godina prekretnice jer će osim predsedničkih, prema njenoj proceni, biti održani i parlamentarni izbori.

„Jer kada imate unisoni parlament, prosto će morati da se dese izbori“, smatra Rašković Ivić.