POKS: Četvrti na republičkim izborima, u 37 gradova ulazimo u skupštinu

Izbori 2020 22. jun 202012:26 > 12:40
N1

Koalicija "Za Kraljevinu Srbiju" je saopštila da je prema njihovim podacima na republičkim izborima osvojila 2,92 odsto glasova na obrađenih 85 odsto biračkih mesta u Srbiji, uz napomenu da nisu obrađeni podaci sa Kosova i Metohije i dijaspore.

„Nesumnjivo je naša koalicija četvrta po broju glasova od 21 izborne liste, a na pokrajinskim izborima je prešla cenzus i osvojila pet poslaničkih mandata“, dodaje se u saopštenju.

„U gotovo 30 gradova i opština POKS je samostalno prešao cenzus i imaće svoje odbornike i to u mestima: Kragujevac, Sombor, Kruševac, Jagodina, Valjevo, Čačak, Pirot, Čajetina, Bečej, Knjaževac, Sopot, Irig, Ub, Arilje, Prokuplje, Trstenik, Priboj, Temerin, Bogatić, Ivanjica, Topola, Batočina, Žitište, Žabalj, Vrbas, Temerin, i Sremski Karlovci“, saopštavaju iz POKS-a.

U još 10 opština i gradova POKS je učestvovao na lokalnim izborima u koaliciji i postao parlamentaran. Radi se o Kraljevu, Novom Sadu, Bačkoj Palanci, Kniću, Petrovcu na Mlavi, Ljuboviji, Užicu, Srbobranu, Subotici, Grockoj, Lazarevcu i Sjenici.

„Ovo su nam bili prvi republički izbori na kojima smo učestvovali i možemo biti zadovoljni rezultatom, iako smo očekivali još veću podršku građana. Uočili smo nepravilnosti na više od 30 biračkih mesta i podnećemo prigovore. Obzirom da se radi o ozbiljnim propustima biračkih odbora, očekujemo ponovljene izbore na njima. Komentarisaćemo izborne rezultate kada se završi izborni proces. Za nas on još nije gotov. Monarhisti imaju veliku šansu da uđu u Skupštinu Srbije, posle 75 godina i neće je pripustiti. Kako god bilo mi nastavljamo još aktivnije da se borimo za obnovu Kraljevine Srbije, njene snage i slave“,  izjavio je predsednik POKS, Žika Gojković.