Jovanović: Razočaravajući rezultat "Metle 2020", opozicija da stavi prst na čelo

Izbori 2020 21. jun 202023:45 > 23:59
N1

Nosilac izborne liste "Metla 2020" i predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je za N1 da je rezultat te liste na parlamentarnim izborima razočaravajuć, mada ne isključuje mogućnost da se "Metla" ipak nađe u parlamentu.

Koalicija „Metla 2020“ najavljivala je u kampanji da će „počistiti Srbiju“, a Jovanović u izjavi za N1 konstatuje da je vladajuća koalicija, kada se pogledaju preliminarni rezultati izbora, „počistila mnoge“.

„Prilično razočaravajući rezultat, ali sve ovo kad gledam, politička scena Srbije je počišćena“, kazao je Jovanović, ali je dodao i da ne veruje da parlament u kojem su dve vladajuće stranke i jedna mlada opoziciona stranka, može dugo da traje.

Kazao je ipak da bi voleo da sačeka konačne rezultate, jer podaci koje dobijaju od kontrolora na terenu pokazuju da je „Metla 2020“ u najvećim gradovima iznad cenzusa.

Osvrnuo se i na situaciju u Šapcu, gde se lista DSS-a koja podržava aktuelnog gradonačelnika Nebojšu Zelenovića, bori za cenzus. Rekao je i da je vlast u Šapcu na klackalici, i da se zasad u gradu još drži, ali je u ruralnijim delovima „počišćena“.

Ukoliko se ništa ne promeni, i „Metla 2020“ ostane ispod cenzusa, Jovanović je rekao da prvi cilj te organizacije – da postanu parlamentarna snaga – nije ispunjen. Poručuje i da je posle svega, na opoziciji da stavi prst na čelo.

Sve o današnjim izborima čitajte u Blogu uživo.