SNS slavi "istorijski rezultat" na lokalnim izborima u Kragujevcu

Izbori 2020 21. jun 202022:27 > 22. jun 2020 00:24
N1/Milan Nikić

U Gradskom odboru Srpske napredne stranke noćas je proglašen, kako je ocenjeno, istorijski rezultat na republičkim i lokalnim izborima u Kragujevcu, održanim u nedelju.

Kandidat za gradonačelnika liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ Nikola Dašić je pred novinarima čestitao svim ostalim listama koje će ući u gradski parlament i poželeo im uspeh i sreću.

„Nadam se da ćemo razgovarati, imaćemo prilike da pričamo o budućnosti grada Kragujevca. Mi smo svojim rezultatom sada svakako stekli jednu veliku obavezu prema Kragujevčanima, svima podjednako“, rekao je Dašić.

On je zahvalio svim biračima pobedničke liste i svim ostalim ljudima koji su izašli na izbore i onima koji nisu.

„Jer, ipak, nas politika ne treba da deli, mi smo Šumadinci, Kragujevčani i moramo posle jedne ovakve utakmice da nastavimo da živimo, damo sve od sebe da budemo još brži, bolji, jači i da vratimo Kragujevac u 21. vek“, kazoa je Dašić.

Dodao je da vidi „svetliju budućnost“ za Kragujevac.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić je ranije večeras na Televiziji Kragujevac rekao da po podacima stranke sa 56 od 168 biračkih mesta, lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ očekuje 46 od ukupno 87 odborničkih mandata u Skupštini Grada.

Listi „Veroljub Verko Stevanović Svi na ovu stranu“ pripašće 19 mandata, SPS-JS devet, „300 Kragujevčana“ pet, Altenativi četiri, POKS-u tri i jedan mandat „Kragujevačkoj priči“.