Svilanović: Godina otvaranja poglavlja

Vesti 17. maj. 201520:13 > 20:15
Podeli:
Izvor: N1

Generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović izjavio je uoči sutrašnje konferencije "Prijatelji Srbije" koja će se održati u Briselu, da u ovoj godini treba očekivati otvaranje prvih pregovarčkih poglavlja u nastavku evropskog puta Srbije

„Ovo je zaista jedan trenutak kada bi Srbija i njeni prijatelji trebalo da se pogledaju u oči i da vide dokle su stigli i šta može da se očekuje“, rekao je Svilanović.

On je za televizju Pink istakao i da je „ovo godina u kojoj valja očekivati otvaranje prvih poglavlja“ u nastavku uevropskog puta Srbije.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj poseti Belgiji, gde će učestvovati na konferenciji „Prijatelji Srbije“.

Ovu konferenciju organizuju ministri spoljnih poslova Austrije i Italije, Sebastijan Kurc i Paolo Đentiloni, kako bi predstavili dostignuća Srbije u evrointegracijama.

Konferenciji će, kako je saopšteno iz vladine Kancelarije za saradnju s medijima, prisustvovati predstavnici svih zemalja članica EU.