Komesarijat: Otpušten zaposleni koji je udarao maloletnog migranta

Vesti 19. jun. 202021:33 > 21:42
Podeli:
Izvor: Printscreen

Komesarijat za izbeglice i migracije potvrdio je da je snimak na kome se vidi kako pripadnik obezbeđenja viče, psuje i udara maloletog migranta autentičan, ali i da su preduzete sve neophodne mere i da je posle incidenta taj zaposleni dobio otkaz.

Komesarijat za izbeglice i migracije naveo je da se incident dogodio u noći između 10. i 11. maja, ali da ih pripadnici obezbeđenja, koje je angažovao Crveni krst Beograda, nisu obavestili o tome.

POVEZANE VESTI

„Dan kasnije, po saznanju da postoji sumnja da se desio takav slučaj, zaposleni Кomesarijata su pokrenuli mehanizam zaštite, uključen je Centar za socijalni rad i pozvan staratelj maloletnih lica smeštenih u Centru za azil Bogovađa“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je radnik obezbeđenja dobio otkaz, a da je u svoju odbranu rekao da je prethodno napadnut.

Tri dana kasnije u Centru za azil Bogovađa nadležnom službeniku zaštitnika građana i sudskom veštaku omogućen je potpun i nesmetan pristup i razgovor sa oštećenima, dodaje se u saopštenju.

„Komesarijat još jednom osuđuje ovakvo ponašanje i naglašava da će nastaviti da preduziuma mere prevencije za očuvanje dobrobiti korisnika, u saradnji sa domaćim institucijama i međunarodnim organizacijama“, naveli su u toj instituciji.