Tužilaštvo u Kruševcu pokrenulo istragu protiv Jeličića zbog stana u Beogradu

Vesti 19. jun 202018:57 > 19:05
N1

Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu pokrenulo je istragu protiv bivšeg predsednika Opštine Brus Milutina Jeličića, koji Agenciji za borbu protiv korupcije nije prijavio da u svom vlasništvu već devet godina ima stan u Beogradu.

Kako je za portal Nova.rs rečeno u Tužilaštvu, u toku je postupak prikupljanja dokaza.

Jeličić se nalazi na uslovnoj slobodi upravo zbog prikrivanja imovine, podseća portal.

On je u oktobru prošle godine osuđen pred Osnovnim sudom u Brusu na uslovnu kaznu zatvora od osam meseci, uz kontrolu naredne dve godine, a u presudi je navedeno da je Jeličić imovinu prikrivao tokom 2016. i 2017. godine.

POVEZANE VESTI

On je, međutim, gotovo celu deceniju, pa čak i u trenutku kada mu je izrečena presuda, prikrivao da je vlasnik vredne nekretnine u centru Beograda.

Kako je objavio Insajder, u katastru nepokretnosti može se videti da je Jeličić ugovor o kupovini stana u Beogradu u Svetozara Markovića overio u Prvom osnovnom sudu 15. aprila 2011. godine, što znači da je od tada stan u njegovom vlasništvu.

Insajder podseća da prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije, njegova zakonska obaveza je bila da tu nekretninu prijavi, najkasnije u decembru 2012. godine, a on je to uradio tek ove godine.

Vlasništvo nad tim stanom nije moglo da se vidi ni u javnom registru katastra jer je bivši predsednik opštine Brus zahtev za upis prava svojine podneo tek u oktobru 2018. godine. Pravo svojine upisano je zvanično 3. marta 2020. godine.