Meštani blokirali put Valjevo – Loznica

Vesti 17. maj. 201514:36 > 14:46
Podeli:
Izvor: N1info

Stotinak stanovnika valjevskog naselja Veselinovići blokiralo je danas, na pola sata, magistralni put Valjevo - Loznica pored kojeg žive, zbog toga što od prošlogodišnjih poplava nemaju teretni most.

Stari most odnela je Obnica u prošlogodišnjim poplavama, a kasnije je postavljen samo pešački, ali ne i teretni most, bez koga, kako su kazali meštani, ne mogu da nabave ogrev, da svojim vozilima dođu do kuća, ne može da priđe sanitetsko vozilo. Meštani su naveli da često nemaju ni vodu iz gradskog vodovoda.

Stanovici Veselinovića najavili su nove blokade puta, sve dok se problem ne reši, optužujući lokalnu i republičku vlast da ih „ne čuje“ godinu dana. Oni su dodali da se ništa nije promenilo ni posle nedavne posete ministra Velimira Ilića, koji je obećao brzo rešenje tog problema.

Današnji protestni skup obezbeđivala je policija, a saobraćaj je preusmeravan kroz obližnje gradsko naselje Brđani. Incidenata nije bilo.

Valjevo je prošle godine pretrpelo velike štete na vodotokovima, infrastrukturi, kao i zbog starih i novih klizišta, koja su se ponovo aktivirala.

U Gradskoj upravi i Direkciji za Uređenje Valjeva naveli su da novca u gradskom budžetu nema za popravku celokupne štete i da se bez pomoći iz republičkog budžeta ne može napraviti novi most za naselje Veselinovići.