Otvorene tri rekonstruisane klinike KCV i novoizgrađeni deo porodilišta

Vesti 18. jun 202015:50 > 15:54
Podeli:
Izvor: Tanjug/Jaroslav Pap

Objekat u kojem su smeštene Klinika za neurohirurgiju, Klinika za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju i Klinika za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola, kao i novoizgrađeni deo Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine otvoren je danas u Novom Sadu.

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine (KCV) Edita Stokić rekla je da će sa ovakvim građevinskim radovima, rekonstrukcijom, sanacijom i opremanjem ovih klinika, KCV pružati najkvalitetniju zdravstvenu uslugu na tercijarnom nivou u Vojvodini.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je da je Pokrajinska vlada u protekle četiri godine završila velike projekte i investicije u zdravstvu, istakavši da će rekonstrukcija ovih klinika biti podsticaj za više od 3.500 zaposlenih u KCV.

Kako je rekao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, te četiri klinike biće za nekoliko dana spremne za prijem prvih pacijenata.

„Rekonstruisali smo za četiri godine devet klinika KCV, radovi na Internoj klinici su u toku, a za oko mesec dana ćemo početi sa izgradnjom objekta Kamenice 3. Verujem da ćemo u narednom periodu uspeti da održimo nivo finansijskih izdvajanja za ovu važnu oblast“, rekao je Mirović.