Božović: Najveću cenu bojkota platiće DS

Vesti 17. jun 202009:51 > 09:54
N1

Najveću cenu bojkota platiće Demokratska stranka (DS), koja će u budućnosti imati veliki izazov da opstane, ocenio je poslanik DS Balša Božović.

Posle svakih izbora, raspisuju se i izbori u DS, idemo na opšte unutarstranačke izbore kako bi se preispitali rezultati odluka u protekle dve godine, podsetio je Božović za Blic.

POVEZANE VESTI

Božović navodi da će stranci biti potrebna potpuno drugačija dinamika i neverovatna energija koja će pomoći DS da preživi do narednog izbornog ciklusa.

On je naveo i da je bio aktivan u kampanji bojkota, koliko se to od njega zahtevalo, odnosno zalepio je nekoliko nalepnica na saobraćajne znake po ugledu na lidere Saveza za Srbiju.

„Ne verujem da će se tako Srbija osloboditi od naprednjačkog zuluma. Aktivan bojkot je podrazumevao da imamo kontrolore na 8.253 biračka mesta u Srbiji, što nam po zakonu pripada. Makar je DS to mogla da obezbedi, da sprečimo krađu“, rekao je Božović.

Božović je, na glasine da se najavljuje njegovo izbacivanje iz DS, rekao da je spreman da plati cenu svojih uverenja i da ne može da se bavi glasinama Dragane Rakić i Zorana Lutovca da treba da leti iz stranke jer je prekršio stranačku disciplinu.

„Ako je problem što sam branio Dragoljuba Mićunovića od Boška Obradovića, što sam rekao da je nenormalno da Vučićevoj policiji podnosite krivičnu prijavu protiv svoje potpredsednice zato što drugačije misli, onda bih opet uradio isto“, zaključio je Božović.