Jaka kiša izazvala poplavu u delovima Lučana i opštini Čačak

Vesti 16. jun 202020:50 > 20:53
N1

Usled obilnih padavina na teritoriji Lučana, tokom popodneva je došlo do izlivanja vodotokova prvog i drugog reda, zbog čega je nekoliko domaćinstava poplavljeno. Jaka kiša je prouzrokovala poplave i u pojedinim delovima opštine Čačak, a voda je prodrla u neka domaćinstva.

Predsednik opštine Lučani Milivije Dolović izjavio je agenciji MNA da se reka Bjelica izlila na nekoliko mesta, a najteža situacija je u mestu Turica, gde su poplavljena tri domaćinstva.

POVEZANE VESTI

Prema njegovim rečima, obustavljen je saobraćaj na putnim pravcima Čačak-Guča i Lučani-Guča.

„Sistem odbrane od poplava u Lučanima funkcioniše, a nema ugroženih domaćinstava u naseljima Dljin i Đerać, koja su prošle godine bila poplavljena. Ekupe držuraju i kod Lučanskog potoka i pumpne stanice“, naveo je Dolović.

Dolović kaže da su oštećenja nastala i na jednom broju putnih pravaca u toj opštini.

Problemi i u opštini Čačak

Jaka kiša koja pada na području Čačka prouzrokovala je poplave u pojedinim delovima opštine, a voda je prodrla i u neka domaćinstva. Zbog velike količine padavina saobraćaj je jedno vreme bio otežan kroz Atenicu, zbog čega je policija vozila preusmeravala preko Obreža.

Prema saznanjima agencije MNA, u nekoliko ulica u tom naselju voda je prodrla u domaćinstva, a pripadnici civilne zaštite angažovani su na ispumpavanju vode.

Problema zbog obilnih padavina bilo je i u selima Mrčajevci, Zablaće i Prijevor.