Snimak Sergeja Trifunovića na kojem peva četničku pesmu, osude na mrežama

Vesti 16. jun 202015:27 > 15:41
Podeli:
Izvor: Aleksandar [email protected]

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović objavio je, a potom obrisao snimak na kom se vidi kako peva četničku pesmu, a usledile su brojne kritike na društvenim mrežama. Oglasila se i sociološkinja Vesna Pešić, koja je u tvitu navela da je "kretenčina", ali je kasnije i stala u njegovu odbranu. S druge strane, Trifunović za Nova.rs ističe da je reč o "sprdnji" i da je nedostatak humora problem, a ne on. Na snimku na kojem Trifunović peva spornu pesmu, prisutna je i Srbijanka Turajlić, jedna od osnivačica PSG.

„Ja kada sam bio mali, ovaj narod je bio duhovit. Mnogo mi je žao što to sad nije slučaj. Pevali smo pesmu u kojoj četnici kukaju kako su im partizani ubili dva ortaka, ne pesmu u kojoj četnici veličaju klanje. Ako se mi sa humorom ne obračunavamo sa takvim stvarima onda ih automatski povampirujemo i dajemo na im na važnosti“, rekao je Trifunović za Nova.rs.

On je ponovio reči, kako kaže, starog bojkotaša iz Kragujevca: „Politička korektnost je kopile fašizma“.

„Borbu protiv mrtvih četnika ostavljam (Aleksandru) Oleniku i Čedi (Jovanoviću), a ja ću se boriti protiv njihovog koalicionog partnera, kriminalaca Aleksandra Vučiča“, rekao je Trifunović.

Upitan kako komentariše reakciju Vesne Pešić koja otvoreno podržava PSG, a koja je na njegov video odgovorila sa „kretenčino“, kratko je rekao da njih dvoje imaju poseban odnos.

Sociološkinja je potom stala u odbranu Trifunovića navodeći da je reč o „zezanciji“.