Ninoslav Jovanović priznao otmicu devojčice iz Suvog Dola

Vesti 16. jun 202012:19 > 12:23
MUP Srbije

Suđenje Ninoslavu Jovanoviću (47) iz Malče, koji je decembra prošle godine oteo i zlostavljao dvanaestogodišnju M.K. iz Suvog Dola, nastavljeno je održavanjem pripremnog ročišta pred Višim sudom u Nišu, a roditelji devojčice tvrde da je optuženi priznao krivicu.

Roditelji otete devojčice Aleksandra i Robert Karimanović kazali su da je Jovanović pred sudom priznao krivicu i ispričao svoju verziju otmice.

„Priznao je svoju krivicu, ali se i branio. Rekao je da je neuračunljiv i tražio je ponovo izveštaje doktora“, rekla je Aleksandra Karimanović po okončanju ročišta.

Prema njenim rečima, Jovanović se ponašao normalno tokom suđenja.

„Nije mogao da nas gleda. Tražila sam njegov pogled da mu kažem: ‘Zašto si to uradio?'“, izjavila je Karimanović.

Ona je kazala da očekuje za Jovanovića kaznu adekvatnu onome što je uradio.

„Ne bih želela da drugo dete strada kao moja devojčica“, izjavila je Karimanović.

Advokat porodice Karimanović Tamara Antić kazala je da će suđenje biti nastavljeno 8. jula i da je na pripremnom ročištu odlučeno koji će dokazi biti izvedeni u daljem postupku.

Ninoslav Jovanović oteo je 20. decembra prošle godine dvanestogodišnju M.K. na putu do škole u Brzom Brodu.

Posle desetodnevne potrage devojčica je pronađena u napuštenoj kući u selu Pasjača, dok je Jovanović uhapšen 5. januara na groblju u Malči.

Zbog silovanja koje je ranije počinio on je iza rešetaka proveo najpre 10, a potom 12 godina.

Marta prošle godine odslužio je petomesečnu zatvorsku kaznu zbog seksualnog uznemiravanja maloletnica posredstvom društvenih mreža.