Đorđević o usvojenoj devojčici: Odluka što pre, po Zakonu i u interesu deteta

Vesti 15. jun 202014:24 > 14:28
Podeli:
Izvor: N1

Doneta je odluka da se slučaj usvojanja trogodišnje devojčice preuzme od pokrajinskog sekretarijata i da krenemo u analizu šta se dogodilo i da donesemo odluku što pre, izjavio je ministar rada i socijalne politike Zoran Đorđević posle sastanka sa usvojiteljima, porodicom Savić, kojima je usvojena devojčica oduzeta posle osam meseci zbog propusta Centra za socijalni rad u Subotici.

POVEZANE VESTI

 „Ono što ja mogu da kažem jeste da ćemo doneti odluku u korist deteta i da će sve biti po Zakonu. Ustanovili smo da je bilo propusta u radu, ali neću da prejudiciram odluku. Danas ćemo sastaviti komisiju od tri člana koja će ponovo analizirati situaciju. Nadamo se da se se odluka što pre doneti i da će biti vraćeno porodici Savić. Ono što do sada vidim ide ka toj odluci“, zaključio je ministar za socijalnu politiku Zoran Đorđević.

„Ceo naš fokus bio je samo na tome da nam se devojčica što pre vrati i meni samo preostaje dase nadam da će se ovo što ministar priča ostvariti što pre“ rekao je Borislav Savić.

Na pitanje novinara da li misli da je ceo ovaj proces ubrzan zbog njihovog pojavljivanja u medijama rekao je da je to jedini razlog.

„Mislim da bez podrške medija ne bismo došli do ove situacije. Voleli bismo da se ova priča ne zloupotrebljava i da se fokusiramo na bezbednost naše ćerke“ poručio je Savić.

Savićima je oduzeta trogodišnja usvojena ćerka i pored pravosnažnog rešenja o usvojenju, pošto je utvrđeno da je Centar za socijalni rad u Subotici napravio grešku.

Posle osam meseci provedenih sa Savićima devojčica je vraćena u hraniteljsku porodicu iz koje je došla, jer je utvrđeno da je majka starija od deteta više nego što je to zakonom propisano.