Đilas: Srbija je deo Evrope, zaslužuje predstavnika u Evropskom parlamentu

Vesti 14. jun 202015:23 > 15:31
Fonet

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je na glavnom odboru te stranke, koji je održan u Požarevcu, da je budućnost Srbije u Evropi, saopštila je SSP.

„Mi smo deo Evrope. Ako smo deo Evrope treba i mi da imamo predstavnike u Evropskom parlamentu. Verujemo da je budućnost Srbije u Evropskoj uniji i da proces pristupanja evropskoj zajednici naroda treba da predstavlja jedan od najvažnijih strateških ciljeva Srbije“, naveo je Đilas.

On je rekao da je stvaranje slobodnog i demokratskog društva utemeljenog na evropskim vrednostima u najboljem interesu Srbije i njenih građana, kao i da je proces pristupanja Evropskoj uniji odlična prilika za sveobuhvatnu političku i ekonomsku transformaciju za koju se ta stranka zalaže.

„Dokazali smo da smo ljudi koji drže reč“, rekao je Dragan Đilas i pokazao Sporazum sa narodom koji je potpisao Tomislav Radosavljević – deda Toma koji je nedavno preminuo u 93. godini.

„Taj potpis i svi drugi potpisi su naša obaveza koju smo održali“, istakao je lider SSP.

Delegati i članovi SSP koji su došli iz cele Srbije usvojili su na glavnom odboru Evropsku povelju i izabrali Izvršni odbor, koji će voditi Velibor Pavlović.

Evropska povelja predviđa da Srbija odmah prihvati novu metodologiju proširenja Evropske unije, i da sa Evropskom komisijom postigne dogovor o konkretnim modalitetima po kojim bi se ona primenjivala, navodi se u saopštenju.