Vučić: Putin u oktobru u Srbiji, nadam se da će u Crnoj Gori sve proći mirno

Vesti 14. jun. 202012:40 > 12:44
Podeli:
Izvor: Tanjug/Tara Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da se počelo sa pripremama za posetu ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji u oktobru, kada se obeležava i godišnjica oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu. "Izvesno je da će stranica Miroslavljevog jevanđelja biti vraćena u Srbiju, u Narodni muzej", rekao je Vučić.

On je novinarima posle ceremonije uručenja vojnih zastava 72. brigadi za specijalne operacije i 63. padobranskoj brigadi, rekao da će 23. juna, dva dana posle izbora, imati susret sa Putinom u Moskvi, gde će 24. juna prisustvovati paradi povodom 75. godina pobede nad fašizmom.

„Naša Gardijska jedinica je već tamo, priprema se“, rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje o zastupljenosti SNS u medijima uoči izbora, Vučić je rekao da je jednostavno meriti sekunde i minute, ali ne i „iznajmljeni termin“.

„Mi volimo da platimo svim televizijama, a ne da trpamo novac u svoje džepove, kao što čine neki drugi“, rekao je Vučić i pozvao sve da pogledaju samo RTS.

Naša stranka je učestvovala samo jednom u „Reč na reč“, a neki i više puta, dodao je.

„U ‘Upitniku’ nijednom nije učestvovala stranka koju vodim, ali to je kada neko ne može da postigne dobar rezultat, uvek su vam mediji krivi“, konstatovao je on.

Na pitanje o litijama koje se nastavljaju od danas u Crnoj Gori, Vučić je rekao da se uzda u razum i da veruje da će se sve mirno završiti.

„Ne znam kakva je novost, kao da svakoga dana nema novih grafita ili pretnji Srbima“, rekao je Vučić povodom grafita u Zagrebu, gde je na zidu nacrtano drvo na kojem su obešeni ljudi, a uz to piše „Serbian family tree“.

Želimo dobre odnose sa njima, ali nikome nećemo dozvoliti da ponižava i nipodaštava naš narod, zaključio je Vučić.