Priče bez epiloga: Slučaj Savamala – "Fantomsko suspendovanje države"

Vesti 13. jun. 202021:10 > 21:14
Podeli:
Izvor: N1

U noći 25. aprila 2016. godine, dok su prebrojavani glasački listići vanredno održanih parlamentarnih izbora, tri bagera srušila su objekte u privatnom vlasništvu u Savamali – u blizini gradilišta "Beograd na vodi".

Činjenjem i nečinjenjem, prekršeni su zakoni i propisi, relativizovan značaj prava i pravnog poretka, izbrisane granice između anarhije i uređenog društva. Pregažena su i zatrpana, tonama šuta i zemlje, osnovna ljudska prava. U Beogradu se dogodilo – suspendovanje pravne države.

Ko je, po čijem nalogu i zašto bez dozvola, u toj noći porušio ne samo dvanaest objekata u Savamali, već zgazio i pravnu državu, ni četiri godine kasnije – nismo saznali. Šta je sve propušteno u istrazi ovog slučaja, u emisiji „Fantomsko suspendovanje države“, bez tajni govore – naši sagovornici i nepobitne činjenice.

Produkciju emisije potpisuju „JSP“ i „Brendon“, dok autorski tim čine Jovana S. Polić (autorka), Slaviša Lekić (urednik projekta „Bez tajni“), Bojana Lekić (urednica emisije), Sanja Lončar i Biljana Nikolić (novinarke) i Bojan Morača (producent).