Aktivisti "1 od 5 miliona" pokušali Gašiću da poklone keramičku pločicu

Izbori 2020 12. jun 202020:30 > 20:42
Izvor: 1 od 5 miliona

Aktivisti Pokreta "1 od 5 miliona" danas su, tokom posete Kruševcu u okviru predizborne kampanje, pokušali da Bratislavu Gašiću ostave poklon - keramičku pločicu, sa porukom da je "krajnje vreme da Gašić napusti državne institucije i vrati se svom prvobitnom poslu".

Direktoru BIA i bivšem gradonačelniku Kruševca aktivisti „1 od 5 miliona“ keramičku pločicu pokušali su da ostave u Gradskoj kući, uz molbu službeniku da je uruči Gašiću kad ga vidi. Obezbeđenje Gradske kuće je pokušalo da spreči aktiviste „1 od 5 miliona“ da to snime, ponavljajući da je snimanje zabranjeno, iako je to javno mesto, a takva zabrana nije istaknuta, navodi se.

Potom je portir uzeo keramičku pločicu, izneo iz zgrade i bacio je u kantu za smeće, piše u saopštenju.

Aktivisti „1 od 5 miliona“ su saopštili da su Gašiću hteli da poruče i da prestane da svoje zaposlene u BIA koristi za „praćenje i šikaniranje“ članova tog pokreta. Podsetili su da je na protestu „1 od 5 miliona“ u novembru prošle godine u Beogradu pripadnik BIA Tomislav Cicvarić davio jednog od organizatora protesta, što je snimljeno kamerom, ali nadležni organi nisu reagovali.

Aktivisti „1 od 5 miliona“ su saopštili da ih je danas u Kruševcu sve vreme pratio Saša Delić. On je, kako su naveli, Kruševljanima „dobro poznat kao predvodnik batinaša Srpske napredne stranke, koji su štanglom razbili glavu Borku Stefanoviću upravo u Kruševcu, ali i batinaša koji su svojevremno dovedeni u Brus da jurišanjem na građane brane seksualnog napasnika Jutku – Milutina Jeličića, bivšeg predsednika Opštine, kome se sada zbog toga sudi“. 

U saopštenju aktivisti „1 od 5 miliona“ pišu da su „praćeni, hapšeni, udarani, ali će ih to još više motivisati da se bore za promenu režima i sistema“.