Joksimović: Srbija ima pet spremnih poglavlja, nadamo se otvaranju nekog

Vesti 12. jun 202013:25 > 13:29
Podeli:
Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžič

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je da Srbija očekuje da do kraja juna dobije saglasnost za otvaranje bar nekog od pet poglavlja za koje je spremna, saopštilo je Ministarstvo.

POVEZANE VESTI

„Važno je da države članice EU prepoznaju napredak ostvaren u poglavljima koja se odnose na vladavinu prava – 23 i 24, a koji je predstavljen u izveštaju non-paper o napretku Srbije u oblasti vladavine prava, koji na prilično balansiran način prepoznaje napredak i neka kašnjenja“, istakla je Joksimović u razgovoru sa italijanskim ambasadorom Karlom Lo Kašom.

Joksimović je dodala da će Italija nastaviti da Srbiji pruža podršku za uključivanje u konkretne aktivnosti EU, kojima će se dodatno definisati budućnost evropskog kontinenta, kao što je usvajanje Ekonomskog investicionog plana za Zapadni Balkan i Zelena agenda.

Lo Kašo je potvrdio je da će njegova zemlja, kao i do sada, aktivno podržavati pristupanje Srbije Uniji zalažući se za dosledno sprovođenje ključnih elemenata i principa kredibilne politike proširenja EU.

Joksimović i Lo Kašo razgovarali su i o aktivnostima Vlade Srbije koji su imali za cilj poboljšanje izbornih uslova, uz obostrano očekivanje da će predstojeći izbori proteći u dobroj, demokratskoj atmosferi, navodi se u saopštenju Ministarstva.