Jovanović: Novinari moraju da budu glas mrtvog Milana Pantića

Vesti 11. jun 202017:40 > 17:42
N1

Novinar portala "Žig info" Milan Jovanović poručio je da novinari moraju da budu "glas mrtvog Milana Pantića" - novinara ubijenog na današnji dan 2001. godine u Jagodini, jer to duguju ne samo njemu i njegovoj porodici, već svojoj profesiji.

U saoštenju Udruženja novinara Srbije (UNS) se prenosi govor koji je Jovanović pripremio, ali danas nije mogao da održi zbog svog zdravstvenog stanja.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mi moramo da budemo glas mrtvog Milana Pantića. To dugujemo Milanu, to dugujemo njegovoj porodici, društvu, ali pre svega to dugujemo sebi samima, ako želimo da budemo dostojni svoje profesije. Ovo ubistvo, kao i sva ostala, nije nerešivo, samo treba dati odrešene ruke policiji i tužilaštvu“, poruka je Jovanovića, takođe mete napada, 2018. goodine.

Jovanović je ukazao da su policija i tužilaštvo „sposobni“ da reše ta ubistva, ukoliko „političari ne budu pravili opstrukciju i ometali istragu“ i da, dokle god nadležni ne urade svoj posao, „slučajeve ubistva novinara iznova treba činiti aktuelnim“.

Jovanović je naveo da su i Pantić i on „pisali o istim temama: korupciji, privrednom kriminalu, nelegalnim privatizacijama“, i da je Pantić svojim tekstovima „dirnuo u privatne interese lokalnih moćnika, naviknutih na lako i bahato punjenje sopstvenih džepova lopovlukom“.

„Razlika između mene i Pantića je što je Pantić ubijen ispred svog stana, a ja sam ‘za sada imao više sreće’ „, naveo je novinar portala „Žig info“ u govoru povodom današnje godišnjice ubistva svog kolege.