Vukadin: Srbiji je neophodna suštinska decentralizacija

Izbori 2020 11. jun 202017:37 > 17:42
Jedan od pet miliona

Srbiji je potrebna suštinska decentralizacija koja bi omogućila da građani na lokalu sami odlučuju da li će se ulagati u betoniranje trgova ili izgradnju vrtića, izjavila je kandidatkinja za poslanicu pokreta Jedan od pet miliona Tea Vukadin.

Ona je u razgovoru sa građanima Niša navela da stanovnici tog grada treba sami da upravljaju svojim novcem, „a ne da im se iz Beograda daje na kašičicu i da se u Beogradu, ko zna kojim kriterijumima, odlučuje da li će ta kašičica biti puna ili poluprazna“.

Komentarišući nedavnu izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića kako je „mnogo para“ uloženo u Niš, aktivistkinja Jedan od pet miliona je upitala „kako je to država dala Nišlijama“.

„Tako što im je otet aerodrom, pa pretvoren u gubitaša, a onda je Nišlijama ostavljeno da plaćaju dug za zemljište aerodroma koji im je otet? Dato je Nišlijama i tako što im se popločavaju zelene površine, sve pod plaštom preskupe rekonstrukcije koja se namešta sumnjivoj beogradskoj firmi? Dato je izgleda Nišlijama i tako što se 500.000 dinara baca na cvetnog pauna, dok za 10.000 dece nema mesta u vrtićima“, navela je Tea Vukadin, a preneo pokret Jedan od pet miliona.

Sve o predstojećim izborima čitajte na stranici Izbori 2020.