Novinarka KRIK: Jasno je da susreti Vučićevog sina i "kavčana" nisu slučajni

Vesti 11. jun 202013:35 > 13:36
N1

Novinarka KRIK-a Bojana Pavlović kaže da je u sredu uveče fotografisala sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića u društvu pripadnika kavačkog klana i da to pokazuje da njihovi susreti nisu slučajni, kako su nas uveravali nadležni u prethodnim slučajevima kada se o tome pisalo.

Pavlovićevoj je oko 22 časa nepoznati muškarac oduzeo telefon nakon što je fotografisala sina predsednika Srbije Danila Vučića kako u društvu člana Partizanove navijačke grupe „Janjičari“ Aleksandra Vidojevića gleda fudbalski derbi. Posle kraće rasprave, uz odobrenje Vidojevića, telefon joj je vraćen. Kako navodi KRIK, incident se dogodilo u prisustvu policajaca, koji nisu reagovali.

„Mi smo dobili dojavu da je predsednikov sin u društvu kriminalnih struktura, u kafiću na Cvetnom trgu. Ja sam otišla tamo i odlučila da fotografišem tu grupu. Kada sam krenula da se udaljavam, a slike sam već poslala redakciji, čula sam da neko viće ‘Stanite gospođice, stanite’. Zaustavila sam se tek kad su rekli – ‘stanite, policija'“, ispričala je Pavlović u emisiji Studio Live na N1.

POVEZANE VESTI

Kazala je i da su je trojica muškaraca proveravali, a da joj je jedan od njih pokazao značku u kožnom omotu, ali nije mogla da kaže da li se radilo o policijskoj znački.

„Rekli su da moramo da sačekamo policijsku patrolu i da ću verovatno biri privedena… Rekli su i da ne smem to da radim. Ja sam pristala da obrišem fotografiju, jer sam ih već poslala redakciji, i pitala sam da li mogu da se javim uredniku…Oko mene je u jednom trenutku bilo pet muškaraca, rekla sam da se udalje, da se osećam ugroženo i nebezbedno… Oni su rekli da ćemo sačekati patrolu“, rekla je.

Prema njenim rečima, jedan od mladića joj je istrgao telefon iz ruke, dok je pokušavala da stupi u kontakt sa urednikom redakcije.

„Policajci su stajali tu i mogli su da vide to što se dešavalo. Potom su došla dvojica mladića iz kafića koji su sedeli sa sinom predsednika. Jedan od njih je Aleksandar Vidojević, označen kao pripadnik Kavačkog klana, kome se trenutno sudi za demoliranje kafića u Beton hali. On je rekao – ja tebe znam. rekao je mladiću koji je držao moj telefon da mi ga vrati, i on je to i uradio“, ispričala je Pavlović.

Na pitanje da li očekuje da će policija reagovati u ovom slučaju, Pavlović kaže da bi trebalo.

„Ja se nadam, jer su u pitanju službena lica i policija bi trebalo da zna o čemu se tu radi. A ja tražim da mi odgovore zbog čega sam ja ostavljena tamo da se sama branim od ljudi o kojima pišem dve godine“, naglasila je novinarka KRIK-a.

Ona je rekla i da je posle ove situacije jasno da susreti sina lidera SNS sa „kavčanima“ nisu slučajni.

„Mi smo i ranije, kad smo pisali o ratu mafijaških klanova, spominjali sina Aleksandra Vučića, da je blizak ljudima iz kavačkog klana. Dobijali smo odgovore da su ti susreti slučajni…A vidimo da se oni ponavljaju, te možemo da zaključimo da ti susreti i nisu baš sasvim slučajni“, zaključila je Pavlović.