NUNS i UNS traže da se hitno utvrdi ko je novinarki KRIK oduzeo telefon

Vesti 11. jun 202012:48 > 12:57
Logo

Nezavisno udruženje novinara Srbije zahteva od nadležnih organa da hitno utvrde ko je presreo novinarku KRIK Bojanu Pavlović i oduzeo joj opremu, kao i da je zaštite u obavljanju svog posla zbog postajanja sumnje da joj je bezbednost ozbiljno ugrožena, saopšteno je iz NUNS.

POVEZANE VESTI

„NUNS pruža punu podršku koleginici Pavlović u svakom smislu i podržava je u istrajnosti u izveštavanju u javnom interesu zbog čega plaća visoku cenu. Na dan kada obeležavamo 19. godišnjicu ubistva novinara Milana Pantića nadležne organe podsećamo da nekažnjivost napada na novinare dovodi do novih napada, a građane Srbije ostavlja bez informacija od javnog značaja i doprinosi urušavanju demokratskog društva“, zaključeno je u saopštenju.

Na ovaj događaj reagovalo je i Udruženje novinara Srbije koje traži da policija utvrdi ko je novinarki KRIK Bojani Pavlović u centru Beograda oduzeo telefon i da razjasni sve okolnosti tog incidenta.

UNS traži i da Ministarstvo unutrašnjih poslova saopšti da li su i zašto novinarku KRIK u sredu uveče zaustavili pripadnici policije, kao i da objasni razloge zbog kojih je traženo da se obriše fotografija koju je novinarka u tom trenutku imala.