Matić o istrazi ubistva Pantića: Tužilaštvo u Jagodini doseglo svoj limit

Vesti 09. jun 202000:05 > 00:07
N1

Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić izjavio je povodom inicijative da se istraga o ubistvu dopisnika Večernjih novosti iz Jagodine Milana Pantića prebaci u beogradsko Tužilaštvo za organizovani kriminal da "ne misli da Više javno tužilaštvo u Jagodini opstruiše istragu, ali izgleda kao da su dosegli neki svoj limit i da nisu u mogućnosti da naprave novi iskorak".

Komisija, na čijem je Matić čelu, je pre dva dana izdala saopštenje u kojem je ponovo iznela zahtev da se istraga prebaci u Specijalno tužilaštvo, podsećajući da to čine već dve godine, otkako su došli do izvesnih saznanja o okolnostima koje su prethodile Pantićevom ubistvu.

„Članovi Radne grupe MUP-a koja radi u saradnji sa BIA, a koju vodi inspektor Dragan Kecman, došli su do podataka o motivu ubistva koje je imalo za cilj da spreči pisanja našeg kolege Milana Pantića o pljačkaškoj privatizaciji za koju je kasnije utvrđeno, i ti podaci su javni, da je uključivala kriminalne radnje iz samog vrha tadašnje vlasti“, kazao je Matić za Danas.

On je naveo da je „neobjašnjivo zašto je istražni sudija, na predlog tužilaštva, doneo rešenje kojim se ova istraga obustavlja 2010. godine“