Tužilaštvo može od TV Pink da traži informaciju o emitovanju spota o Ivanoviću

Vesti 08. jun 202018:17 > 18:22
Printscreen / TV Pink

Gostujući na televiziji Pink, u emisiji "Hit tvit", članica Pokreta "1 od 5 miliona" - Valentina Reković zatražila je odgovor na pitanje ko je toj televiziji, kako je rekla, "naložio" da emituje spot o ubijenom lideru Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda - Oliveru Ivanoviću u oktobru 2017. godine, a u kom je Ivanović bio predstavljen kao izdajnik. Ubistvo Olivera Ivanovića je do danas nerasvetljeno.

„Ja bih volela da znam ko je dostavio Pinku, ko je naložio Pinku da pusti spot o Oliveru Ivanoviću koji ga je stavio na listu za odstrel“, upitala je Reković.

Bradić: Ja to stvarno ne znam… To je bilo jako davno i nije tema ove emisije…

Reković: Dobro, ja pitam javno, samo u Vašoj emisiji…

Bradić: To što Vi niste dolazili neko vreme, ne znači da možete sada da nadoknadite sva propuštena pitanja. Da ste ranije dolazili – mogli ste da pitate.

Reković: Ja samo želim da znamo ko je to uradio, da ne bude da je to Pink…

Bradić: Sad ste olakšali svoju savest što ste došli na Pink i sve je ok.

Budući da se pomenuti spot emitovao na televiziji Pink u vreme izborne kampanje, prema odredbama Zakona o oglašavanju, prenosilac oglasne poruke odnosno TV Pink „odgovorna je solidarno sa oglašivačem za štetu koja nastane objavljivanjem ili prenošenjem na drugi način oglasne poruke, za koju se može utvrditi da je očigledno suprotna zakonu, ako nije pribavio uredno popunjenu deklaraciju“.

Deklaracija mora sadržati informacije o oglašivaču, koju bi od televizije Pink moglo da zatraži i Tužilaštvo.