Vulin: Srbija je regionalna tenkovska sila

Vesti 08. jun 202016:58 > 17:08
Ministarstvo odbrane

Vojska Srbije je regionalna tenkovska sila i jedna od najsnažnijih tenkovskih nacija u celoj Evropi, ocenio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji u Tehničkom remontnom zavodu "Čačak" sa načelnikom Generalštaba VS generalom Milanom Mojsilovićem prisustvovao predstavljanju modernizovanog tenka M-84, saopštilo je Ministarstvo.

„Zahvaljujući modernizaciji koji smo počeli da radimo i koja će biti označena sa M-84 AS1, moći ćemo za sebe da kažemo da ćemo biti jedna od najmodernijih tenkovskih sila, ne samo u regionu, već i u čitavoj Evropi“, rekao je Vulin.

On je, kako se navodi u saopštenju, ocenio da se Vojska Srbije modernizuje, oprema, jača i svi njeni delovi zaslužuju podjednaku pažnju.

„Ranijih godina smo posebnu pažnju obratili na naše Ratno vazduplovstvo i protivazduhoplovnu odbranu, ali sada je na red došla i Kopnena vojska. Ovo je revolucionaran i ogroman iskorak. Kada je M-84 pre 36 godina napravljen, 1991. je počela njegova modernizacija, koja nikada nije završena. Ovo je prvi put da se jedna modernizacija na temu M-84 završava, ovo je njena prva faza i nastavićemo da unapređujemo naš borbeni sastav i sposobnosti naših oklopnih jedinica“, rekao je Vulin.

Ministarstvo odbrane

On je dodao da se VS „oprema i jača, ne samo da bude najveća ili najbrojnija, već da bude najmodernija“. 

Prezentaciji su prisustvovali i načelnik Oprativne uprave Generalštaba general-major Želimir Glišović, zamenik komandanta Kopnene vojske brigadni general Vladeta Baltić i komandant Druge brigade Kopnene vojske brigadni general Željko Kuzmanović, navodi se u saopštenju.