United Media nije povredila pravila konkurencije u Sloveniji

Vesti 08. jun 202010:33 > 10:37
Podeli:
Izvor: sk

United Media izražava zadovoljstvo zbog presude Upravnog suda Republike Slovenije o ukidanju odluke Agencije za zaštitu konkurencije (AVK), koja se odnosila na obavezu UM da proda sportske TV kanale Sportklub u Sloveniji, a sve zbog navodne povrede pravila konkurencije.

Sud je u postupku utvrdio da AVK nije pravilno i potpuno utvrdila činjenično stanje, te da je United Mediji uskratila pravo da se izjasni o pojedinim činjenicama koje su bile relevantne za pravilno odlučivanje.

Upravni sud je u presudi naveo da je agencija prestrogo i proizvoljno definisala relevantna tržišta ne uzimajući u obzir sve činjenice – uključujući i one na koje je United Media opravdano ukazivala. Pogrešno definisanje tržišta je vodilo i ka nepravilnoj odluci, pa AVK po presudi Upravnog suda mora da donese novu odluku koja će se zasnivati na potpunom i pravilno utvrđenom činjeničnom stanju. Protiv ove presude AVK nema prava žalbe, tako da će agencija biti dužna da ponovi postupak.

United Media je podnoseći tužbu protiv odluke AVK upozoravala da odluka agencije nije u skladu sa zakonima Evropske unije i da je izuzetno diskriminatorna i loša za sve ljubitelje sporta u Sloveniji.

Kompanija United Media nastaviće da emituje sportske televizijske programe Sportklub, koji gledaocima u Sloveniji prenose najvažnija i najpopularnija sportska takmičenja i to na kanalima SK 1, SK 2, SK 3, SK 4, SK 5, SK 6, SK 1 HD, SK 2 HD, SK 3 HD, SK esports HD, SK 4K, SK Golf, SK Golf HD, Fight Channel.

Tv N1 deo je United Media.