UDS objavila Manifest: Građani žele nadu i plan umesto straha i neizvesnosti

Izbori 2020 07. jun 202010:23 > 10:28
Promo

Ujedinjena demokratska Srbija objavila je Manifest, koji je, kako su naveli, "početna tačka, srž i temelj onoga od čega polaze u politici", kao i inspiracija za pristup politici i motiv za sve što budu radili u budućnosti.

„UDS, kao i milioni ljudi u Srbiji, vidi da je srpska politika godinama puna velikih reči i praznih fraza. U njima nema nikakvog nagoveštaja da političari i stranke zaista slušaju i zaista čuju ljude, građanke i građane, normalan, običan i pošten svet, njihove stvarne i duboke nade, strahove, potrebe i želje“, naveli su u saopštenju.

Istakli su da je ovaj Manifest intimno ljudsko i političko obraćanje pristojnog i dobronamernog čoveka, otuđenoj politici i političarima.

U Manifestu se, između ostalog, navodi: „Ja sam jedna sasvim obična osoba koja ima svoje potrebe i želje. Ali, takođe, nade, ambicije, pa čak i snove… Shvati da me je strah, ali i da imam svoje dostojanstvo. Ako opet bude potrebno da provedem dane karantina u kući, ne želim da bilo ko viče na mene i preti mi još gorim merama, iako ja poštujem sva pravila“, piše u Manifestu.

Takođe se navodi da građanin od države umesto straha i neizvesnosti želi nadu i plan, koji bi omogućio planiranje života, a ne preživljavanje od „danas do sutra“.

UDS čine Srbija 21, koalicija oko Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođanski front, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum.

Sve o predstojećim izborima čitajte na stranici Izbori 2020.