SSP smenila Marka Bastaća jer pojedini članovi na Starom gradu izlaze na izbore

Vesti 06. jun. 202016:56 > 17:00
Podeli:
Izvor: N1

Stranka slobode i pravde raspustila je Opštinski odbor SSP-a na Starom gradu, jer su pojedini članovi suprotno odlukama stranke o bojkotu izbora na svim nivoima bili uključeni u izborne radnje koje su rezultirale predajom liste “Čuvamo Stari grad - Ujedinjena opozicija”.

„SSP je čvrsto opredeljena za bojkot na svim nivoima, i svi koji na bilo koji način učestvuju u lažnim izborima ne mogu biti njen deo. Jedini način da se na ovim izborima ne glasa za Vučića je da se izbori bojkotuju. Sve drugo je učestvovanje u pokušaju da se obmanu građani, i stvori privid da izbori u Srbiji postoje“, navodi se u saopštenju SSP-a.

Dodaje se i da je Predsedništvo SSP-a donelo odluku da smeni Marka Bastaća sa mesta predsednika beogradske organizacije SSP-a, jer nije sprečio aktivnosti zbog kojih je opštinski odbor raspušten.

„Cilj nam je da dodatno ojačamo gradsku organizaciju, i pripremimo se za prevremene gradske izbore za koje ćemo se izboriti zajedno sa građanima. Izbore na kojima ćemo pobediti Vesića, i niegovu ekipu koja već godinama maltretira Beograđane“, stoji u saopštenju SSP-a.

Navodi se i da je na mesto poverenika za Beograd postavljen je Borko Stefanović, zemenik predsednika SSP-a.