PSG predao izbornu listu

Izbori 2020 04. jun 202017:19 > 17:23
FoNet/Aleksandar Levajković

Predstavnici Pokreta slobodnih gradjana (PSG) predali su danas Republičkoj izbornoj komisiji Srbije (RIK) potpise podrške građana za izbornu listu "Grupa građana Sergej Trifunović Pokret slobodnih građana". Za učešće na parlamentarnim izborima 21. juna, PSG je predao 14.017 potpisa podrške listi od 158 kandidata za poslanike.

Liste sa potpisima građana koji podržavaju PSG predate su u 10 kutija sa natpisom „Šta čekamo“.

Funkcioner PSG Pavle Grbović je rekao novinarima da će se PSG starati da u Skupštinu Srbije „unese pristojnost“ i zastupaće sve građane: „one koji su dali potpis, one koji će glasati za njih i one koji odluče da bojkotuju izbore“.

„Vratićemo u skupštinsku proceduru usvajanje ‘Aleksinog zakona’ – da teško obolela deca mogu da se leče u inostranstvu, i izmenu Poslovnika koji sada omogućuje poslanicima da se pozovu na poslanički imunitet kada vrše krivična dela“, kazao je Grbović.

FoNet/Aleksandar Levajković

Grbović je naglasio da PSG „ni pod kojim uslovima“ neće sarađivati sa sada vladajućom Srpskom naprednom strankom.

Prikupljanje potpisa za listu PSG obeležio je incident 31. maja u Beogradu kada je jedan muškarac napao Sergeja Trifunovića u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

Pokret je napad prijavio i narednog dana, 1. juna, kada su prema njihovim tvrdnjama napadnuti aktivisti na Zelenom vencu u Beogradu dok su prikupljali potpise.