Vučić: Ne treba nam podela na četnike i partizane

Vesti 15. maj. 201511:26 > 11:32
Podeli:
Izvor: Tanjug/Rade Prelić

Premijer Aleksandar Vučić kaže da je deoba na četnike i partizane nepotrebna i štetna za interese države i poručuje da su Srbiji više nego ikada potrebni sloga i jedinstvo građana, a ne produbljivanje višedecenijskih sukoba i podela.

Vučić je, komentarišući odluku o rehabilitaciji generala Dragoljuba Draže Mihailovića za Danas onlajn, rekao da razume da je ta presuda kod nekih izazvala oduševljenje, a kod drugih tugu i bes, ali je naglasio da što pre to treba da prevaziđemo, jer ćemo time biti „bliži pobedi pristojne, moderne i uspešne Srbije“.

„Ova presuda svakako neće moći da oživi Mihailovića, niti bi ga suprotna načinila više mrtvim nego što jeste. Dosta je bilo srpskih podela i krajnje je vreme da sa tim završimo. Srbija je jedna, naša zajednička otadžbina, jedna za sve nas tako različite, i zato treba zajedno da gledamo u budućnost, a ne da se delimo zbog prošlosti“, istakao je Vučić.

On je dodao i da Srbija mora da bude demokratska, zemlja pobeda, koja se ponosi antifašističkim duhom.

„Srbija hoće i mora da bude demokratska, Srbija može da bude zemlja budućih pobeda, baš kao što je pobeđivala u Drugom svetskom ratu. Srbija je jedna od retkih zemalja sa istinskom antifašističkom prošlošću u ovom regionu, Srbija se ponosi svojim antifašističkim duhom danas i Srbija će umeti da sačuva i od svakoga odbrani svoju antifašističku budućnost“, zaključio je Vučić.