Malinari traže ostavku ministarke poljoprivrede

Vesti 15. maj. 201511:17 > 11:18
Podeli:
Izvor: N1info

Predstavnici asocijacija udruženja proizvođača maline i ostalog jagodastog voća "Malinari Srbije" zatražili su danas smenu ministarke poljoprivrede Snežane Bogosavljević Bošković zbog, kako kažu, njenog neodgovornog odnosa prema poljoprivrednicima Zapadne Srbije.

Prema rečima predsednika te asocijacije Dobrivoja Radovića ministarki je više puta upućivan zahtev da poseti Ivanjicu i uveri se u probleme s kojima se suočavaju ovdašnji voćari, međutim ona to do sada nije učinila.

„Njeno ministarstvo je od nas zahtevalo da dostavimo konkretna pitanja, što smo mi i učinili, ali odgovor nismo dobili“, kazao je Radović Tanjugu i istakao da su u zahtevu upućenom Vladi tražili naknadu štete nastalu jer nije omogućen rad protivgradnih stanica.

Radović je podsetio da je lokalna samouprava u Ivanjici nabavila 197 protivgradniih raketa, ali se one nalaze u skladištu i nisu raspoređene po stanicama.

„Taj posao trebalo je da obave MUP i nadležni republički organi, međutim to nisu učinili pa ivanjčiki malinjaci izgledaju kao da je na njih pala atomska bomba“, zaključio je Radović.

Inače ova asocijacija okuplja 20 udruženja proizvođača jagodastog voća u Srbiji.