Krivične prijave protiv čelnika Zvezdare: Plaćeno nepostojeće asfaltiranje

Vesti 02. jun 202013:00 > 13:06
Tanjug/Zoran Žestć

Pokret Dveri, uz podršku partnera iz Saveza za Srbiju (SZS), podneo je krivičnu prijavu protiv odgovornih u opštini Zvezdara, zbog sticanja imovinske koristi od skoro 43 miliona dinara na štetu građana. Prijava je podneta zbog sumnje da su čelnici opštine Zvezdara platili radove na asfaltiranju nekategorisanih puteva, koji nisu izvedeni.

Odbornica Dveri u opštini Zvezdara Radmila Vasić rekla je, na konferenciji za novinare, da su ugovorom sa firmom „Izoteks“ predviđeni radovi na 22 lokacije, a da je izgrađeno na samo 14 i da nigde asfalt nije širine šest metara, kako je predviđeno, niti ima bankina od pola metra sa obe strane.

Ona je ukazala da do nekih delova, na kojima su radovi navodno izvedeni i plaćeni, građevinske mašine ni fizički nisu mogle da dođu, i sve je to ilustrovala fotografijama sa lica mesta.

„Ugovorom je prikazano da svi ti putevi u Malom i Velikom Mokrom lugu i u Mirijevu budu širine šest metara, sa veoma kvalitetnim slojevima i sa obostrano izgrađenim bankinama od po pola metra“, rekla je Vasić.

Tanjug/Zoran Žestć

Ona je navela da su rešili da to istraže jer nigde nisu pronašli da su ti putevi izgrađeni, i jedino što su zatekli na lokacijama za koje je isplaćen veliki novac, bila je šuma, kamenje, blato, voda, a uočili su i da su pristupni putevi do tih lokacija neuređeni i nepristupačni.

„Funkcioneri Srpske napredne stranke Zvezdara su bezobrazno krali i izvlačili novac iz budžeta“, konstatovala je Vasić i dodala da to ne bi moglo da se desi bez znanja čelnih ljudi Beograda – gradonačelnika Zorana Radojičića i njegovog zamenika Gorana Vesića.

Prema njenim rečima, funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS), koji su već četiri godine na tim mestima u opštini Zvezdara, nalaze se na izbornoj listi SNS-a.

Prijava je podneta i protiv odgovornih lica iz agencije „Siko tek“, zadužene za nadzor radova, jer su u zapisniku o primopredaji, aprila 2018. godine konstatovali da su „radovi u celosti izvršeni i da se kao takvi mogu primiti i platiti“.