Profesorka VMŠ o Orlićevom angažmanu: Manipuliše se činjenicama

Vesti 01. jun 202019:58 > 20:09
Podeli:
Izvor: N1

Uzbunjivačica iz Visoke medicinske škole u Ćupriji Sunčica Ivanović izjavila je da je bivši direktor te obrazovne ustanove Hristos Aleksopulos nezakonito zaposlio funkcionere SNS-a u toj školi, kao i da se u ovom slučaju "manipuliše činjenicama".

POVEZANE VESTI

„Ovde se manipuliše činjenicama. Kako narodni poslanik Vladimir Orlić ne radi kod nas u školi, kada se njegovo ime nalazi u akreditaciji master studija, one su krenule u oktobru, škola sklapa ugovor za školsku godinu 2019/2020. i u zimskom semestru je gospodin Orlić predavao. U januarsko-februarskom roku je ispit za studente. Ako je on ispitao sve studente, njih 40-50, to znači da je prolaznost u ovom roku bila 100 odsto, i on više nema radnu obavezu da ispituje studente. I onda je raskinuo ugovor, i onda može da kaže da ne radi“, kaže Ivanović i dodaje da škola ne može da sklapa ugovor na jedan semestar zato škola ne zna hoće li studenti položiti taj ispit“.

„Dakle, ako su svi položili, to znači da on ima prolaznost 100 odsto, a ako nisu svi položili, ko je onda ispitivao studente u vanrednom ispitnom roku, ili ko će ispitivati studente u junskom ispitnom roku? To je trebalo rukovodstvo da vam objasni, a ne da se manipuliše činjenicama“, poručila je Ivanović.

Prema njenim rečima, funkcioneri su došli na radna mesta žena koje su otpuštene.

„Jeste, došli su indirektno. Dolaskom Hristosa Aleksopulosa, ove činjenice koje sam navela, njemu nisu bile bitne. On je želeo da sa mesta direktora iskoristi to, i združi se sa funkcionerima SNS-a. Znači, oslobodio je devet radnih mesta, oslobodio je devet plata da bi mogao da zaposli koga želi“, kaže Ivanović.

Ona naglašava da je nezakonito zaposlio funkcionere SNS-a, što je kako kaže kasnije utvrdila i prosvetna inspekcija.

„Mi smo upozoravali na te nezakonitosti svima koji su zaduženi za sprovođenje kvaliteta u visokom obrazovanju. Izgleda da niko ništa nije uradio, pošto se bivši direktor Aleksopulos šeta po Ćupriji, i skuplja potpise, kao bi se sada bavio politikom. za te dve godine škola je akreditovala master program nezakonito i reakreditovala dva studijska programa, takođe nezakonito“, kazala je Ivanović.

„Oni su izabrani nezakonito i bez konkursa. Evo i primera za narodnog poslanika Aleksandra Martinovića. Njega je zaposlio nezakonito, bez konkursa. Zaposlio ga je da predaje jedan predmet na studijskom programu za jedan predmet, za 25 studenata. Sada vi meni kažite, da li je isplativo da narodni poslanik dolazi iz Beograda ili Novog Sada, da škola plaća putne troškove, da bi on održao predavanje za 25 studenata“, upitala je Ivanović.

Ona naglašava da je jedina osoba koja je odgovorna za ovakvo stanje u VMŠ u Ćupriji bivši direktor Aleksopulos, kao i da „on mora da odgovara za nezakonito otpuštanje devet žena koje su radile u njoj“.

Najavila je da će ona uskoro biti i deseta koja će biti otpuštena, kao i da sada trpi mobing.