Jovanović: Uspostavljeni su novi odnosi, stari su postali istorijska kategorija

Izbori 2020 30. maj 202012:57 > 13:00
N1

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović komentarisao je političku situaciju, odnose s Evropom i političku scenu Srbije rekavši da stranke u Briselu dobijaju dva pitanja - o dijalogu s Kosovom i odnosu prema Evropskoj uniji, saopštila je njegova stranka.

On je naglasio da je poznato koji je stav stranaka u bojkotu kada dobiju ta dva pitanja, da je za njih dijalog sa Kosovom izdaja i da država sa Trampom i Grenelom hoće pre septembra da „prošvercuje“ pitanje Kosova kako bi Tramp poentirao pred izbore i rekao da je to besmislica.

„Da li to stav kojim se dokazuje da ste opozicija u Srbiji? Ne, to je stav kojim se naša zemlja osudjuje na katastofu. Neću da budem ničija pešadija. Nikad nisam krio svoj politički stav i to neću da činim ni danas“, kaže Jovanović i dodaje da ruski uticaj ovde nije ništa novo, da oni imaju svoje političke usude koje moraju da slede, kao što to imamo i mi.

Jovanović je naveo da se pred našim očima menja i da su neki uspostavljeni odnosi sad istorijska kategorija, a stvaraju se novi.

„Sad možda živimo neku novu Jaltu, u kojoj će drugi, u skladu sa svojim interesima, podeliti karte i iscrtati granice, ne pitajući nas previše za to. Propustili smo puno vremena i zbog toga ja vrlo svesno pravim razliku i sam između mene i ostalih iz opozicije“, zaključio je Jovanović, a prenosi LDP.

Sve o predstojećim izborima čitajte na stranici Izbori 2020.