"Za kraljevinu Srbiju" optužuje opštinske činovnike da odaju podatke SNS-u

Izbori 2020 29. maj 202014:50 > 14:53
Fonet

Koalicija "Za kraljevinu Srbiju" saopštila je da opštinski činovnici javljaju Srpskoj naprednoj stranci (SNS) podatke o građanima koji potpišu izbornu listu ove koalicije, kako bi se izvršio pritisak na njene pristalice.

Kako je precizirano u saopštenju, ova koalicija „najoštrije protestuje protiv zloupotrebe izbornog procesa od strane SNS u Alibunaru, Кovinu i Vršcu, kao i u dijaspori“.

„Ljudima koji daju potpise za našu listu u ovim mestima, sledećeg dana na vratima se pojave članovi SNS i pitaju ‘kako su i da li im nešto treba’, lobirajući za svoju stranku.

Najoštrije protestujemo zbog narušavanja izbornog procesa i zloupotrebe opštinskih činovnika koji adrese naših pristalica daju SNS“, naglasili su iz koalicije.

Takođe, koaliciji se, kako je navela, žale i njeni simpatizeri iz dijaspore, „koji se prijave u konzulat da će glasati, da ih sutra zovu aktivisti SNS sa pitanjem, da li podržavaju njihovu stranku“.

„Zahtevamo da ovakve zloupotrebe odmah prestanu, jer bacaju senku na ceo izborni proces“, naglašava se u saopšenju.

Koaliciju „Za kraljevinu Srbiju“ čine Pokret obnove Кraljevine Srbije, Monarhistički front Princa Vladimira Кarađorđevića i Srpski pokret monarhista.  

Sve o predstojećim izborima čitajte na stranici Izbori 2020.