Vučić o zabrani Crne Gore: To je politika, kažnjavaju one koji pošteno testiraju

Vesti 29. maj 202013:38 > 13:46
Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je svakome jasno da to što Crna Gora i dalje ne dozvoljava ulaz državljanima Srbije nema veze sa zdravstvenim kriterijumima.

„Sramota je da o tome i govorim. To je ne besmisleno, nego sumanuto, da nemam reči“, rekao je Vučić za televiziju Pink. 

On je dodao da Crna Gora govori o ukupnom broju zaraženih i da to znači da kažnjava one koji pošteno testiraju, da Srbija testira tri do sedam hiljada ljudi dnevno, a ne 30.

„Nikakvi to principi nisu, jasno je da je reč o politici. Nisam time ni oduševljen, ni zadovoljan, ni srećan“, rekao je Vučić. 

POVEZANE VESTI:

Upitan da li je bio u kontaktu sa predstavnicima vlasti u Crnoj Gori, Vučić je rekao da nije, da je spreman da razgovara, ali i da ne zna šta bi i kako razgovarao o trenutnoj zabrani ulaska. Na pitanje kako vidi to što građani Srbije ne mogu ni u Hrvatsku, Vučić je rekao da zato mogu u Mađarsku i Bugarsku, a da on „razume Hrvatsku“, jer je u drugom kvartalu imala manji rast od Srbije. 

Govoreći o kampanji i ukidanju ogrnaičenja okupljanja, Vučić je rekao da do 10. skupa Srpske napredne stranke neće biti i da će skupa možda biti ako broj zaraženih od korone na dnevnom nivou bude ispod 10 i to nekoliko dana zaredom. 

Govoreći o isplati 100 evra, Vučić je rekao da će se videti kako da se taj novac isplati građanima koji to žele, a podnesu zahtev za izdavanje lične karte do 5. juna.

Komentarišući analizu predizbornog programa koju je uradilo Regulatorno telo za elektronske medije, Vučić je rekao da se vidi da on o poltičkim protivnicima ne govori uopšte.

„Zamislite živite u diktaturi, kako su u diktaturi najgledaniji oni koji su protiv diktatora“, rekao je Vučić.