Nikolić: Red je na Prištini da ispuni obaveze

Vesti 14. maj 201517:30 > 17:33
FoNet/Zoran Mrđa

Srbija je ozbiljno posvećena nastavku razgovora sa Prištinom, u koje je uložila mnogo truda i postigla mnogo toga što je u početku izgledalo neostvarivo, a sad je red na Prištini da ispuni obaveze i da se što pre formira Zajednica srpskih opština, rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa šefom UNMIK Faridom Zarifom.

Srbija nikad neće priznati nezavisnost svoje južne pokrajine, ali je odlučna da sa administracijom u Prištini razgovara o svemu što bi doprinelo da se poboljšaju uslovi života građana na Kosovu i Metohiji, dodao je Nikolić.

PROČITAJTE JOŠ:

On je rekao da Srbija ima veliko poverenje u Ujedinjene nacije i UNMIK, jer su pokazali da su u stanju da u svom radu sačuvaju suštinsku statusnu neutralnost, za razliku od nekih drugih organizacija, saopštila je pres služba predsednika.

Zarif je rekao da Srbija sada u svetu uživa mnogo veći ugled nego pre tri godine, zbog spremnosti da donosi teške odluke i da aktivno učestvuje u Briselskom dijalogu sa Prištinom i u oblikovanju odnosa u regionu.

Osvrćući se na terorističke napade u Makedoniji, Nikolić i Zarif zaključili su da je bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji dobra, ali sa izazovima.

Oni su izrazili nadu da će svi međunarodni činioci učiniti sve da se sačuva bezbednost i stabilnost našeg regiona, stoji u saopštenju.