Vulin: Srbija je izabrala vojnu neutralnost, ne zaboravljamo NATO bombardovanje

Vesti 26. maj. 202015:27 > 15:34
Podeli:
Izvor: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da se "ne sme zaboraviti zločinačka NATO agresija" i da je Srbija izabrala da bude vojno neutralna, da "niko nikada našoj vojsci ne bi mogao da naredi da čini nekom drugom narodu ono što su činili nama".

„Pre 21 godinu, odigrala se zločinačka NATO agresija, za koju niko nije odgovarao i za koju se, kako izgleda, svet pravi da niko i ne treba da odgovara. Ako mi zaboravimo i ako Srbija prestane da traži pravdu, i ako Srbija prestane da se seća, to će se ponoviti, ponoviće se nekom drugom, malom i slobodnom narodu“, rekao je Vulin, na obeležavanju 21. godišnjice bitke na Paštriku, koji je položio venac u Leskovcu kod Spomen-česme stradalima u ratovima 1990. do 1999. godine.

On je naveo da je „pre 21 godinu, 549. brigada pokazala zašto je herojska i zašto je deo herojskog naroda, a 21 godinu kasnije, mi ne smemo da dozvolimo da se zaboravi“.

„Kao što za 549. brigadu, kao što za naš narod, kao što za sve nas, pre 21 godinu predaja nije bila opcija, tako i zaborav danas nije opcija“, rekao je Vulin.

Ratni komandant 549. motorizovane brigade general u penziji Božidar Delić istakao je da su borbena dejstva na Paštriku „najteže borbe koje su vođene tokom agresije 1999. godine“.