Spaljena droga vredna milijardu dinara

Vesti 14. maj. 201512:01 > 12:09
Podeli:
Izvor: MUP

Oko 446 kilograma narkotika i ostalih psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, ulične vrednosti oko milijardu dinara, spaljeno je danas u Termoelektrani Nikola Tesla u Obrenovcu.

Uništeno je više od 25 kilograma kilograma heroina, oko 415 kilograma marihuane, više od kilogram hašiša, kao i više od četiri i po kilograma psihoaktivnih supstanci, koje se koriste kao smeša za uvećanje mase narkotika.

Uništena droga i ostale psihoaktivne supstance nalazile su se uskladištene u Policijskoj upravi u Jagodini, a transport do mesta uništenja i tok uništenja obezbeđivali su pripadnici MUP-a Srbije, navodi se u saopštenju ministarstva.

Uništenje narkotika pratile su komisije Vlade Srbije za praćenje postupka uništenja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, Višeg suda u Sremskoj Mitrovici i Termoelektrane „Nikola Tesla“, kao i predsednica Komisije Vlade za psihoaktivne kontrolisane supstance, predsednik Komisije za prađenje postupka uništavanja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, spoljni stručnjaci i profesori Beogradskog univerziteta.

Praćenje postupka, kao i veštačenje narkotika, obavljeno je u skladu sa zakonskim propisima, a veštačenje je sprovela referentna laboratorija za ispitivanje psihoaktivnih kontrolisanih supstanci Republike Srbije, navodi se u saopštenju.

Današnje uništavanje narkotika sedmo je po redu i predstavlja nastavak akcije uništavanja zaostalih narkotika, koje u pojedinim policijskim upravama nisu uništavane od 1995.

Postupak uništavanja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci kontinuirano će se sprovoditi i u narednom periodu, u Termoelektrani „Nikola Tesla“ u Obrenovcu.