Đurišić: Iako ne postoje fer uslovi za izbore, obaveza političara je da se bore

Izbori 2020 24. maj 202010:51 > 10:55
UDS/N.Babić

Prvi kandidat na izbornoj listi Ujedinjene demokratske Srbije (UDS) Marko Đurišić, rekao je da je posao političara da budu ispred građana i da se bore za njihove izbore i na izborima i u institucijama.

Kako se navodi u današnjem saopštenju UDS, Đurišić je naveo da su izbori prilika da se promeni vlast i da je, bez obzira što ne postoje uslovi za fer i poštene izbore, obaveza poltičara da ne odustaju od borbe za bolji život građana.

„Izbori su prilika da se promeni vlast. I bez obzira što danas u Srbiji ne postoje uslovi za fer i poštene izbore, posao političara je da budu u prvom redu borbe, da budu ispred gradjana, i da se na izborima i u institucijama bore za njihove interese“, rekao je on.

Đurišić je objasnio da UDS izlazi na takve izbore da bi građani imali za koga da glasaju, a to su oni koji su spremni da budu u prvom redu borbe za promenu vlasti i koji znaju kako se to radi.

„Zato lista Ujedinjena demokratska Srbija izlazi na izbore, kako bi poslala građanima dobru vest – da ne odustajemo kada je teško“, kazao je Đurišić, koji je i jedan od lidera organizacije „Srbija 21“.

Kako je rekao, UDS građanima nudi pravu alternativu vlasti, koja će Srbiju vratiti na put evropskih integracija i zajedno sa njima izgraditi demokratsku, građansku i modernu Srbiju.

Ujedinjena demokratska Srbija je politički savez Srbije 21, Vojvodjanskog fronta na čelu sa LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.

Sve o predstojećim izborima čitajte na stranici Izbori 2020.